باغ تالار ، مهمترين پارك تفريحي نياسر در شهرستان كاشان در فاصله 300 متري رصدخانه دانشگاه كاشان قرار دارد. گرچه در ابتدا يكي از اهداف احداث رصدخانه در اين منطقه پذيرش بازديدكنندگاني بود كه از مجموعه تفريحي باغ تالار آبشار و مجموعه تاريخي چارتاقي نياسر ديدن مي كنند . اما
توسعه پارك و نورپردازي غير اصولي آن براي رصدخانه دانشگاه كاشان ايجاد اختلال مي نمود.
انجمن آسمان تاريك دانشگاه كاشان با هدف فرهنگ سازي نورپردازي شهري و كنترل آلودگي نوري از سال 1386 تاسيس شد. ضمن اطلاع رساني در زمينه آلودگي نوري اقداماتي را نيز تاكنون در راستاي كنترل منابع آلودگي نوري انجام داده است. از اين جمله مي توان به پيگيري جهت تامين بودجه ، خريد تجهيزات و نصب آنها در باغ تالار نياسر جهت افزايش بهره وري و جلوگيري از هدر رفت نور به سمت آسمان نام برد. در اين طرح نخست با بودجه اي در حدود هفتاد ميليون ريال از طرف دفتر فني دانشگاه كاشان پروژكتورهاي مناسب تهيه شد. سپس با همكاري شهرداري نياسر مقره مناسب براي اين پروژكتورها ساخته و در تيرماه 1390 در اين مجموعه تفريحي نصب گرديد. با انجام اين طرح حدود 80 درصد از آلودگي نوري باغ تالار كنترل شد. كه در درجه اول اين به معني بهره مندي از آسماني پرستاره در اين منطقه مي باشد. اما با جلوگيري از هدر رفت نور تا 70 درصد و استفاده بهينه از نور موجود، ضمن اينكه ميزان نور مورد نياز بدون هيچگونه كاهش نسبت به سابق و حتي در سطح بهتري تامين مي شود. باعث صرفه جويي در مصرف انرژي نيز گرديده است. چرا كه در حال حاضر بشر چيزي در حدود 70 درصد از نوري كه توليد مي كند بدون دليل به سمت آسمان مي فرستد. اين مسئله نتنها موجب اتلاف انرژي مي شود بلكه باعث مي شود به جاي داشتن آسماني قيرگون و پرستاره در شهرهاي متوسط و بزرگ ما شاهد آسماني خاكستري و بدون ستاره باشيم. در صورتي كه با روشهاي نچندان پيچيده مي توان نور ارسالي به سمت آسمان را به سمت زمين و محل مورد نياز هدايت كرده و در مصرف انرژي نيز صرفه جويي كرد.
در تصوير زير مي توانيد باغ تالار نياسر قبل از كنترل آلودگي نوري مشاهده نماييد. اين تصوير از پشت بام رصدخانه دانشگاه كاشان تصوير برداري شده است.
در تصوير زير مي توانيد باغ تالار نياسر را پس از اجراي طرح كنترل آلودگي نوري مشاهده نماييد. اين تصوير با دوربين مشابه و شرايطي تقريبا مشابه با تصوير بالا عكس برداري شده است. مشاهده مي كنيد كه ميزان نور پارك تغيير نكرده بلكه فقط قسمتي از نور كه به سمت آسمان مي رفته حذف گرديده است. جالب تر اينكه در تصوير اول خود لامپها مشخص است. در صورتي كه در تصوير دوم لامپها از بالا ديده نمي شود بلكه فقط نور بازتاب شده به محيط اطراف قابل مشاهده است.
در تصوير زير در سمت راست سيستم روشنايي قبلي را مشاهده مي كنيد. در تصوير سمت چپ پروژكتورهاي تازه نصب شده را مشاهده مي كنيد. اين تصاوير هم از داخل رصدخانه دانشگاه كاشان تصوير برداري شده است. به سادگي مي توان ديد كه در تصوير سمت راست حباب لامپها مستقيما ديده مي شوند. اما در تصوير سمت چپ هيچ قسمتي از لامپ ها قابل مشاهده نيست. بنابر اين كل نور به سمت پايين هدايت مي شود.
در تصوير زير مرحلا برداشتن سيستم روشنايي قبلي مشاهده مي شود.
در اين تصوير جايگزين كردن پروژكتورهاي جديد قابل مشاهده است.
اجراي اين طرح موجب شده است تا حد قدر آسمان نياسر از حدود چهار و هشت دهم به حدود پنج و چهار دهم افزايش پيدا كند. البته هنوز منابع ديگري همچون بلوار نياسر و هتل جديد التاسيس ازجمله مهم ترين منابع آلودي نوري اين شهر محسوب مي شوند. لازم به ذكر است رصدخانه دانشگاه كاشان در حال حاضر يكي از مجهزترين رصدخانه هاي ايران محسوب مي شود و در فاصله كمتر از بيست كيلومتري
محل احداث رصدخانه ملي ايران قرار دارد. لذا در اين منطقه بايد در چند سال آينده ( تازمان راه اندازي رصدخانه ملي ) اقدامات گسترده اي در زمينه كنترل آلودگي نوري انجام شود كه اجراي اين طرح مي تواند شروعي باشد بر فرايند كنترل آلودگي نوري منطقه كاشان ، قم و دليجان.