گردهمايي چارتاقي نياسر از دريچه نجوم
در رصدخانه دانشگاه كاشان برگزار شد.
گردهمايي چارتاقي نياسر از دريچه نجوم صبحگاه روز شنبه يكم تير 1387 پس از مشاهده طلوع آفتاب از كنار چارتاقي نياسر در رصدخانه دانشگاه كاشان برگزار شد. در اين گردهمايي كه باحضور جمعي از فرهيختگان ، دانشجويان و علاقمندان نجوم و آثار باستاني ايران برگزار گرديد. سخنرانان بر اهميت حفظ آثار به جاي مانده از گذشتگان تاکيد کردند.
گردهمايي از ساعت 6:30 دقيقه صبح با قرائت قرآن آغاز و پس از عرض خير مقدم به حاضرين از طرف دانشگاه كاشان، آقای رضا مرادي غياث آبادي، نظريه خود در مورد آتشکده نياسر با ارائه نقشه ها و تصاوير مربوط در مورد كاربري گاهشماري اين بنا براي تعيين شروع فصلها باتوجه به موقعيت طلوع خورشيد در ابتداي هر فصل و طرز قرارگيري ستونهاي چارتاقي متوازن با اين موقعيت ها براي حاضرين صحبت كرده و به اهميت نگهداري از اين بنا اشاره نمودند. ايشان درمورد كشف دو چارتاقي، يكي در كهك قم و ديگري در استان خراسان خبر دادند . در ادامه كارشناس رصدخانه دانشگاه در مورد تاريخچه نجوم در ايران و جهان صحبت كردند. و با اشاره به پيشينه نجوم در مصر ، چين آمريكاي جنوبي ، يونان و اروپا به جايگاه درخشان ايران در اين بين پرداختند. و با مقايسه بناها و ابزارهاي به جاي مانده از هر قوم به لزوم حفظ ميراث گذشتگان ايران باستان چه در بخش بناهاي نجومي قديمی موجود در ايران و چه در حفظ و احياي ابزارهاي نجوم قديم همانند استرلاب ، طبق المناطق و ذات الحلق توصيه نمودند.
در اين گردهمايي جمعي از خبرنگاران و فيلم برداران و نمايندگاني از انجمن نجوم اختروش ايران ، انجمن نجوم سپهر كاشان، انجمن نجوم اختران آران و بيدگل ، انجمن نجوم آسمان كوير ،انجمن نجوم دانشگاه اراك و ديگر انجمنهاي نجوم و تشكلهاي علمي دانشجويي همچنين علاقمنداني از كاشان، نياسر، اصفهان، تهران و كردستان و ديگر شهرهاي ايران شركت نموده بودند .
مهندس جواد نوحي مسئول رصدخانه دانشگاه كاشان هدف از برگزاري اين گردهمايي را معرفي بيشتر اين بنا به دوستداران نجوم و آثار تاريخي ذكر كرده و اعلام كرد در حال حاضر يكي از مهمترين طرح هاي تحقيقاتي رصدخانه دانشگاه كاشان كه توسط كارشناس رصدخانه از دوسال قبل آغاز گرديده؛ پژوهش در زمينه آتشکده نياسر است.
جهت كسب اطلاعات بيشتر مراجعه شود به