گردهمايي بيكران آسمان برگزارشد. تاریخ : چهارشنبه، 8 ارديبهشت ماه ، 1389
موضوع : بیکران آسمان


   گردهمايي اخترشناسي بيكران آسمان با حضور استادان، دانشجويان و علاقمندان نجوم در دانشگاه كاشان برگزار شد. 






در روز سه شنبه هفتم ارديبهشت 1389 گردهمايي اخترشناسي بيكران آسمان در دانشگاه كاشان برگزار شد. اين گردهمايي را رصدخانه دانشگاه كاشان با همكاري انجمن آسمان تاريك دانشگاه و نيز انجمن علمي دانشجويي فيزيك برگزار نمود. در اين گردهمايي تعدادي از اعضاي هيات علمي دانشگاه كاشان از جمله دكتر مجيد منعم زاده ، معاون پژوهشي، دكتر روزمه مدير گروه فيزيك و دكتر خوشنويسان مسئول رصدخانه همچنين تعدادي از دانشجويان دانشگاه حضور داشتند. اعضاي انجمنهاي نجوم منطقه ازجمله انجمن نجوم سپهر كاشان، انجمن نجوم اختران آران و بيدگل ، انجمن نجوم آسمان كوير دانشگاه پيام نور آران و بيدگل ، انجمن نجوم دبيرستان بهشتي كاشان و انجمن نجوم دبيرستان فرزانگان كاشان و تعدادي از علاقمندان دانش اخترشناسي نيز در اين گردهمايي حضور داشتند.




در آغاز اين گردهمايي دكتر خوشنويسان مسئول رصدخانه سخناني در رابطه با اهميت دانش نجوم و تمايز آن با ساير رشته هاي تخصصي ايراد نموده و وجود شاخه آماتوري نجوم را از ويژگيهاي منحصر به فرد اين رشته قلمداد نمودند. در ادامه آقاي صفايي كارشناس رصدخانه با اشاره اي مختصر به نسبيت خاص ، در مورد نسبيت عام انيشتين و ساختار فضا-زمان و انحناي عالم مطالبي را براي شركت كنندگان ايراد كرده و به پيشگويي نظريه نسبيت در مورد وجود امواج گرانشي و نيز ساختار و علت وجود آنها صحبت كردند. و ضمن تشريح ساختار انواع آشكارسازهاي امواج گرانشي در مورد بزرگترين آشكارسازهاي اين امواج كه از نوع تداخل سنج ليزري مي باشد، مطالبي را براي شركت كنندگان بيان كردند.
سخنران سوم كه آقاي اسحاقي مدير مركز نجوم اديب اصفهان در مورد ساختا بزرگ مقياس كيهان صحبت كرده و ضمن تبيين تاريخچه ديدگاه كيهان شناسي بشر و مقايسه آن با ديدگاه هاي نيوتن و انيشتين ، مدلهاي كيهان شناسي را تشريح كردند . اشاره به ماده تاريك و انرژي تاريك كه از معماهاي كيهان شناسي نوين ميباشد . بخش پاياني سخنان ايشان را تشكيل ميداد.
آقاي ميرزاخليل دبير كميته كاهش آلودگي نوري انجمن نجوم ايران ، شاخه آماتوري به عنوان سخنران سوم با نماهنگي از جذابيت هاي آسمان پرستاره و دانش نجوم و تاثيرات نورپردازي غير استاندارد در اين عرصه صحبت خود را آغاز نمود. و در ادامه به علت اختراع لامپها و استفاده ناصحيح فعلي كه با هدف اوليه اين اختراع بشر مقايرت دارد پرداخت. تاثيرات نامطلوب آلودگي نوري بر زندگي روزمره بشر ، محيط زيست و سلامت جامعه از ديگر سخنان ايشان بود. ايشان با اشاره ساخت رصدخانه ملي در اين منطقه لزوم كنترل آلودگي نوري را اجتناب ناپذير دانست.
شركت كنندگان در گردهمايي در پايان با بازديد از نمايشگاه عكسي كه به همت انجمن آسمان تاريك دانشگاه كاشان در اين دانشگاه برپا گرديده است بازديد نمودند.

گزارش تصويري برگزاري گردهمايي بيكران آسمان در دانشگاه كاشان


 

 

 

 



 




مشاهده گزارش تصویری بر روی سایت دانشگاه کاشان


گردهمايي نجوم نسبيت انيشتين امواج گرانشي كيهانشناسي ماده تاريك انرژي تاريك نورپردازي استاندارد آلودگي نوري



منبع این مقاله : رصدخانه دانشگاه کاشان
http://www.uko.ir

آدرس این مطلب :
http://www.uko.ir/modules.php?name=News&file=article&sid=48